Wintermagie in de Noorse bergen

8-daagse winterreis naar Hovden met eigen vervoer

Ervaar de wintermagie in de Noorse bergen! Hovden is een idyllische bestemming in zuidelijk Noorwegen. Hier vind je alles voor een perfecte wintervakantie: van skiën op perfect geprepareerde pistes tot relaxen in een warme sauna. Je verblijft in Hovdestøylen, een sfeervol lodge-hotel aan de rand van het dorp, waar je dagelijks wordt omringd door rust en natuur.

Dag-tot-dag avontuur

Dag 1: Aankomst in Hovden

Na een ontspannen overtocht vanuit Noord-Denemarken naar Kristiansand, rijd je in ongeveer drie uur naar Hovden. Je checkt in bij Hovdestøylen en kunt meteen genieten van een ontspannen avond in het hotel, misschien wel met een heerlijk diner in het hotelrestaurant? Vind je de rit naar Denemarken te lang? Laat het ons weten, dan regelen we een overnachtingshotel voor je.

Dag 2-7: Wintermagie in de Noorse bergen

Tijdens je verblijf in Hovden kun je iedere dag kiezen uit een breed scala aan activiteiten. Begin je ochtend met een stevig ontbijt en verken dan de pistes van Hovden Alpinsenter, waar zowel beginners als gevorderden zich thuis voelen. Neem ski- of snowboardlessen als je je vaardigheden wilt verbeteren, of verken de uitgestrekte langlaufloipes die door de stille bossen slingeren.

Zin in iets anders? Probeer een hondensledetocht of maak een sneeuwschoenwandeling door de serene natuur. Na een actieve dag kun je ontspannen in Hovden Badeland, waar een verwarmd zwembad, sauna en bubbelbad op je wachten. ’s Avonds sluit je de dag af met een gezellig diner en een ontspannen avond bij de open haard in de lounge.

Dag 8: Terug naar huis

Vandaag rijd je terug naar Kristiansand voor de ferry naar Denemarken, met je hoofd vol prachtige herinneringen aan de Noorse winter.

Deze 8-daagse reis ‘Wintermagie in de Noorse bergen’ biedt de ideale combinatie van spannende wintersporten, huskysledetochten en pure ontspanning. Ervaar de magie van de Noorse bergen met Feel Nordix!

moderne hotelkamers in Hovdestøylen

Verblijf

Hovdestøylen hotel en appartementen ligt direct aan de rivier de Otra in het bergstadje Hovden, met een prachtig uitzicht op de bergen. Wandelroutes, langlaufloipes en fietspaden lopen direct langs het hotel, en het centrum is op korte afstand te bereiken. Hovdestøylen biedt sfeervolle kamers en moderne appartementen, ideaal voor een ontspannen verblijf. De kamers zijn in 2021 gerenoveerd en bieden comfortabele bedden, gratis WiFi, en een eigen badkamer. Het ontbijt is altijd inbegrepen wanneer je een hotelkamer boekt.

De appartementen hebben een terras of balkon, tv en gratis WiFi, en bieden de keuze tussen 6 of 8 bedden. Ontbijt is niet inclusief wanneer je een appartement boekt. Een binnendoorgang verbindt de appartementen met het hotel, zodat je makkelijk toegang hebt tot alle faciliteiten. Parkeren is gratis buiten, maar er is ook een parkeergarage (tegen betaling).

Skiën en Snowboarden in Hovden

Het skigebied van Hovden heeft voor iedereen wat te bieden. Of je nu een ervaren skiër bent of nog wat voorzichtige afdalingen maakt, met 42 kilometer aan pistes, 8 liften, een fun park, en ca. 170 kilometers aan langlaufloipes is er altijd iets te beleven. Ook de kleintjes kunnen zich uitleven in het speciale kindergebied. Heb je geen skiuitrusting kun je dit huren bij de skicenter. Van november tot april geniet je hier van uitstekende sneeuwcondities. Voor wie geen fan is van wintersport, zijn er genoeg andere avontuurlijke activiteiten in de regio zoals onder andere ijsvissen, sneeuwschoenwandeling, sleeën en hondensledetocht.

Hondensledetocht

huskytocht, wintermagie in de Noorse bergen

Voor een onvergetelijke ervaring ga je op avontuur met een huskyslee! Op slechts 40 minuten rijden van Hovden ligt een huskyboerderij waar de enthousiaste husky’s je door het adembenemende winterlandschap trekken. Een magische ervaring die je echt niet mag missen. De huskytours variëren van een korte kennismakingstour van 1,5 uur tot langere tours van 2,5 en 5 uur. Wil jij ook een huskytour maken? Geef het bij boeking door zodat wij het mee kunnen nemen in je reisvoorstel.

Kinderparadijs

Hovden is de perfecte bestemming voor een gezinsvakantie waar ook de kinderen zich helemaal thuis voelen. Voor de kleintjes is er een eigen, veilige skipiste, terwijl de durfallen zich kunnen uitleven in het off-piste fun park. Daarnaast biedt Hovden een schaatsbaan en een heerlijk subtropisch zwemparadijs – ideaal voor een dagje zonder ski’s, vol waterpret en ontspanning. Hier komt het hele gezin aan z’n trekken!

Prijsvoorbeeld en informatie
Vanaf € 379,- per persoon bij 5 personen in een appartement o.b.v. logies
Vanaf € 855,- per persoon bij 2 personen in een tweepersoonskamer o.b.v. logies/ontbijt

Deze indicatieprijs is onder voorbehoud van beschikbaarheid en inclusief het volgende:

  • Overtocht met Fjord Line van Hirtshals naar Kristiansand en v.v. incl. max 5 personen en een standaard auto
  • 7 overnachtingen in tweepersoonskamer of een appartement in Hovdestøylen Hotell
  • Verblijf op basis van logies en ontbijt wanneer je in een hotelkamer verblijft
  • Verblijf op basis van logies wanneer je in een appartement verblijft
  • Bijdrage GGTO garantiefonds a € 9,- per persoon
  • Reserveringskosten a € 25,- per boeking

Niet inclusief:

  • Maaltijden
  • Drankjes bij de maaltijden
  • Skipasjes
  • Activiteiten of uitrusting

De prijs is afhankelijk van beschikbaarheid op het moment van boeken. Wij raden je aan om tijdig te reserveren voor de laagst mogelijke prijzen.

Boeken?

Droom jij ook van wintermagie in de Noorse bergen? Voor reserveringen, neem contact op per e-mail: info@feelnordix.com of bel ons op 06 2459 3363