Sneeuwpret in Bortelid!

8-daagse reis naar het meest zuidelijk gelegen skigebied in Noorwegen.

Beleef een 8-daagse reis vol sneeuwpret in Bortelid! Feel NordiX rolt de witte loper uit voor een onvergetelijk winteravontuur. Laat je verwonderen door de magische sneeuwlandschappen en ontdek de activiteiten die deze mooie bestemming te bieden heeft. Van lieflijke skipistes tot toffe sneeuwschoenwandelingen, elk moment in Bortelid belooft een sprookje in de sneeuw. Maar let op; de kans bestaat dat je niet meer naar huis wilt.

Dag-tot-dag Avontuur

Dag 1 – vertrek uit Nederland

Deze reis is gebaseerd op de heen- en terugreis met eigen vervoer. Mocht je liever willen vliegen of een extra overnachting onderweg inlassen, dan kunnen wij je uiteraard ook hier mee helpen. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Je rijdt vandaag richting Hirtshals in Noord-Denemarken. Hier stap je op de ferry die je in een paar uur naar Noorwegen brengt. Aan boord kun je een hapje eten, shoppen in de TaxFree winkel en heerlijk relaxen. In Kristiansand aangekomen rijd je in anderhalf uur door een prachtige natuur naar je eindbestemming toe. Na aankomst is er tijd om te settelen en te genieten van de sfeer van dit betoverende winterparadijs.

Dag 2-7 Sneeuwpret in Bortelid

De komende dagen heb je alle tijd om het gebied te verkennen en buitenactiviteiten te doen. Volkssport nummer een in Noorwegen is het langlaufen en mocht je dit nog nooit hebben gedaan raden we je aan om het te gaan proberen – net als de noren zelf. Mocht je les willen nemen dan zijn er ook goede instructeurs aanwezig om het langlaufen goed onder de knie te krijgen. Voor je deur heb je 120 km aan langlaufloipes dus je kunt alle kanten op.
Het skicenter van Bortelid beschikt over 6 liften en 14 afdalingen. Het is zeker geen massabestemming of groot gebied en dat maakt het nou juist zo fijn. Of je nu een ervaren skiër bent of voor het eerst op de latten staat, de pistes van Bortelid bieden plezier voor elk niveau.

Houd je van vissen is het mogelijk om te gaan ijsvissen op het bevroren meer. Er worden in de winter regelmatig ijsvisactiviteiten georganiseerd en je kunt ook uitrusting huren om zelf aan de slag te gaan. Loop je liever een rondje in de omgeving, raden wij aan om deel te nemen aan een georganiseerde sneeuwschoenwandeling, of zelf een paar sneeuwschoenen huren. Voor sneeuwpret met de kinderen ga je naar een van de heuvels om te sleeën en mooie sneeuwengelen maken. Omdat Bortelid activiteiten biedt voor jong en oud, vind je hier elke dag een nieuwe kans om te genieten van het winterse wonderland.

Mocht je een dagje zonder sneeuwactiviteiten willen doorbrengen is het Minne Kultursenter in het dorpje Kyrkjebygda een aanrader. Hier worden regelmatig activiteiten voor jong en oud georganiseerd en kom je meer te weten over de cultuur in het gebied. Lees hier meer over Bortelid als bestemming – het hele jaar door.

Dag 8 – Terugreis

Vandaag rijd je op tijd terug naar de haven van Kristiansand en brengt de ferry je weer terug naar Hirtshals. Vanuit het noorden van Denemarken rijd je vervolgens terug naar huis.

Verblijf

Je verblijft in een sfeervol ingericht appartement centraal gelegen in Bortelid. Het appartement heeft 2 slaapkamers; een met twee aparte bedden en een met een familiestapelbed (een 120cm bed onder en een eenpersoonsbed boven). Verder beschikt het appartement over een badkamer met douche en toilet en een volledig uitgeruste keuken. Ben je met een groter/kleiner gezelschap? Vraag ons dan naar de mogelijkheden van een passende accommodatie.

Voor de deur starten de langlaufloipes en de skipistes zijn te voet te bereiken. Het is ook mogelijk om te schaatsen op het meertje dat bij de appartementen ligt. De supermarkt is ‘naast de deur’ en de auto kan gratis voor de deur geparkeerd worden.

Prijsvoorbeeld en informatie

Vanaf € 299,- per persoon bij 4 personen

Deze indicatieprijs is inclusief het volgende:

  • Overtocht met Fjord Line van Hirtshals naar Kristiansand en v.v. incl. 4 personen en een standaard auto
  • 7 overnachtingen in een appartement met 2 slaapkamers in het bergdorpje Bortelid
  • Eindschoonmaak van het appartement
  • Bijdrage GGTO garantiefonds a € 9,- per persoon
  • Reserveringskosten a € 25,- per boeking

    Niet inclusief:
  • Bedlinnen – dit kun je zelf meenemen, of vooraf huren a €15,- per setje
  • Maaltijden
  • Activiteiten of uitrusting

De prijs is afhankelijk van beschikbaarheid op het moment van boeken. Wij raden je aan om tijdig te reserveren voor de laagst mogelijke prijzen.



Boeken?

Ben je al geïnspireerd om op reis te gaan? Neem dan contact met ons op per e-mail: info@feelnordix.com of bel ons op 06 2459 3363.

Blog

Kleine Wereldreiziger is onlangs op reis geweest in Zuid-Noorwegen.
Wil je meer over hun ervaring lezen?
Dat kan hier! (Let op, het is een externe website)